Az emberek többségének jól esik az érintés, a simogatás. Persze vannak olyanok is, akiknek csakis a párjuktól elfogadható, elviselhető a kedves, kényeztető érintés.

A masszázs szóról sokunknak egy fajta minőség jut eszünkbe. Sokféle masszázs létezik, különböző céllal. Sportolók, fájdalmakkal küzdő vagy csak erősen igénybe vett testű emberek keresik fel alkalmanként vagy rendszeresen a masszőröket, avagy épp wellness program részeként járnak mások masszázs szalonokba, hogy kényeztessék magukat.

Fizikai állapotunkra ható, átmozgató, izmokat lazító, oldó vagy kifejezetten megdolgozó, gyúró mozdulatokkal dolgozó masszőröket kereshetünk fel. Nyugtató, vitalizáló, vagy lágyan simogató érintésben lehet részünk, ha felkeresünk egy másfajta érintéssel segítő szakembert.

Egy valami megegyezik a módszerek között: mindig figyelembe kell venni, hogy a vendég egészségi és fizikai állapota mit kíván, mit tesz lehetővé, mit érdemes és ajánlatos tennünk teste érdekében. Figyelembe kell venni minden szempontot, fizikai, hangulati és lelki tényezőket egyaránt. Különös elbánásban kell részesítenünk a különleges helyzetben lévőket:-)

Így a kismamák különösen körültekintő bánásmódot, finom-hangolást igényelnek.

A kismama-masszázs finom simító, lágy mozdulatokkal, mégis az egész testre (ha nincs ellenjavallat) egészében hat. A várandósság 12. hetétől ajánlott a masszázst igénybe venni, ha egészségügyi okok nem tiltják.

Pozitív élettani hatásai mind a Mamára, mind a Babára megfigyelhetőek. Hangulati, érzésbeli és fizikai közérzet-javító eredményekről számolnak be az Anyukák, akár alkalmanként, akár rendszeresen járnak Kismama-masszázsra a várandósságuk idején. Azok is szívesen kényeztetik magukat ebben az időben, akik amúgy nem szívesen, vagy csak a körülményeik miatt nem jártak azelőtt masszíroztatni.

Maga a masszázs oldal fekvésben történik, a végtagok, a hát, és a nyak érintésével.

Az általam használt masszázs olajok hozzájárulnak a kívánt eredmény eléréséhez, nyugtató vagy vitalizáló hatásúak, attól függően, hogy a kismama milyen élethelyzetből érkezik hozzám.

A Test-Lélek-Szellem harmóniáját támogatja a halk zene, kellemes illat, fények és a finom masszázs, elősegítve az ellazulást, befelé figyelést és a Baba-Mama kapcsolatot erősítő közös, pihentető élmény megélését.