Köszönetnyilvánítások

„Ágival véletlenül találkoztam. Persze nem véletlenül, ahogy tudjuk. Egészen más ügyben, üzletileg akadtunk egymásra, de ahogy arról beszéltünk hogyan legyen a biznisz, elkanyarodott a téma. Ági felsorolt egy-két példát emberi viselkedésről, érzésről, gondolatról. Mindegyiket mintha személy szerint nekem mondta volna, pedig alig 20 perce ismertük egymást. Akkor már egy ideje kerestem a lehetőséget, hogy valakivel beszélhessek egy engem mélyen megrázó témáról, és valaki segíteni tudjon abban, hogy a kérdéseimre választ kapjak. Őt kaptam.
Nem sokkal rá le is ültünk beszélgetni, és olyan lelki támogatást és megértést kaptam, hogy sokkal jobban rá tudtam látni a dolgaimra. Megértettem a helyzetem, és döntéseket tudtam hozni szinte azonnal, mert az erő és a pozitív energia, amit a vele töltött pár óra alatt kaptam, erőt és tisztánlátást adott. Csak ajánlani tudom, ha elakadásban van valaki, vagy csak megerősítésre van szüksége.
UI: és még zsepit sem kell vinnetek, mert a finom tea mellé ezzel is készült, mert kelleni fog…”

Kővári Helena

„Szeretném megköszönni a rengeteg segítséget, szeretetet, útmutatást, amit tőled kaptam. El voltam veszve, nem nagyon találtam a kiutat, pedig már sokat foglalkoztam önismerettel és sok mindenen túl voltam. Egy olyan oldalát mutattad meg ennek a véget nem érő útnak, amelyről még sohasem hallottam. Teljesen más szemszögből mutattál be magamnak, azt miképp működöm és mi az, ami az elakadást okozhatja. Átláttam olyan dolgokat, amiket ezelőtt nem vettem észre és azóta teljesen másképp tudok egy problémában működni. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek Ágit, aki úgy érzi valami nincs rendben az életében, valahol elakadt. Rengeteg szeretetet, odafigyelést, törődést és professzionizmust fog tapasztalni és ami nem elhanyagolható, hogy ha változni és változtatni szeretne minden segítséget meg fog kapni hozzá. Én hálásan köszönöm, hogy az életem része voltál!

Vihart Gabriella

„Nem a kismamákhoz szólok!
Hanem azokhoz, akik őszintén szeretnék megtudni és megérteni hogyan és mivel torzítják személyes gondolatait, életvitelét, amely, mint egy háló átsző mindent, amit az élete során tapasztal(t) és tapasztalni fog. Kemény kitartás és türelem szükségeltetik ahhoz, hogy megtaláljuk azt!
Lendvai Ági személye nélkülözhetetlen ebben. Alapvető tévedésekre, önmegvezetésekre világított rá, amik „ellenem dolgoztak” – másképpen „önmagam ellen dolgoztattam” – és a 22-es csapdájában tartottak.
Végtelenül hálás vagyok Neked, Ági! Köszönöm!”

Gergelyi Ágnes Andrea

„Ágival életünk legnehezebb időszakában ismerkedtünk meg, egy megcsalás után. Sokat köszönhetünk neki is, a legnagyobb segítség nekem az volt, hogy nem tanácsokat osztogatott, hanem a maga természetességével segített megtalálni az utamat, közös utunkat a férjemmel. Amikor már úgy érezte, helyére kerültek a dolgok, elengedte a kezünket.”
Ági és Zoli

„Kedves Ági! A napokban megint sokat gondolok arra, hogy felkereslek újra. Ráébredtem, hogy az út, amire léptem, az anyaság, a legcsodálatosabb és közben a legijesztőbb kaland is egyben. Együtt változunk mi hárman napról napra. Én és az Ikreim. Továbbra is az a legnagyobb kihívásom, hogy hozzájuk hangoljam magam. Egyre jobban kirajzolódik a különbség közöttük. Szeretem felfedezni Őket és velük magamat. Köszönöm, hogy mindig meghallgatsz, hogy segítő kérdéseid és nyugodt jelenléted mankót adtak és adnak, és biztonságban kifejezhetem félelmeimet, bizonytalanságomat is. Beszélgetéseink mindig segítenek rátalálnom a saját utamra.
Hálás vagyok! Köszönöm! 

Pár hónapja beszélgettem egy 40 év körüli, szomorkás férfival. Azért keresett meg, mert nem értette saját magát. Nehezen szánta rá magàt, hogy felkeressen, de mikor eljött hozzám, szinte ömlött belőle a panasz. Kétszer találkoztunk, a kislánya volt a téma, az apaságát boncolgattuk. Ezt írta nekem nemrég:

„Kedves Ági!
Köszönöm a segítséget, azt, ahogy a kérdéseiddel ràvezettél bizonytalanságom és félelmeim valódi okára, bíztató szavaid és kérdéseid sokat segítettek. Azóta sok minden változott bennem. Párommal sokkal többet beszélgetünk, végre őszinte örömmel veszek részt a már hét hónapos kislányom életében, gondozásában. Megnyugodtam, úgy érzem APA lettem.
Köszönöm, köszönjük!

Egy három gyermeket nevelő Édesanya keresett fel nemrég. Elmondta, hogy középső gyermekével vannak komoly gondjai. Állandó lelkifurdalást és bosszankodást okoz számára. A kislány viselkedése és reakciói váltják ki rossz érzéseit. Ha megszidja bűntudata van, ha nem, rossz anyának érzi magát, mert tehetetlen és nincsenek meg a megfelelő eszközei, hogy a helyzetet kezelje, ami nagyon megnehezíti az egész család mindennapjait.
Párszor találkoztunk. Mesélt. Szinte észrevétlenül párhuzamot vonva önmaga és a kislánya között. Kérdéseimre adott válaszain újra és újra rágódott, majd meglátta a párhuzamokat, az összefüggéseket és a családi dinamikát. Amikor elbúcsúztunk a legutolsó találkozás után nyugodtabbnak és tettre késznek tűnt.
Pár nap múlva felhívott:

„Óh, Ági! Szeretném elmondani, mennyire boldog vagyok most. Minden megváltozott. Segítségeddel kislányomon keresztül megláttam önmagam, a félelmeim, a régi mintáim és a sérüléseim. Megértettem a szüleim reakcióit, és hogy milyen nehéz lehetett nekik. Már nem okolok senkit, helyére kerültek a dolgok, az érzéseim. És ami hihetetlen, a gyerekeim és köztem újra harmónia van. Boldog vagyok. Nagyon hálás vagyok a segítségedért!”

Bevallom miközben hallgattam sírtam.

Beszélgessünk őszintén…
Ezzel a mondattal kezdődött egy hozzám forduló kedves, zárkózott Kismamával az első találkozásunk. Azt kérte, hogy én is osszam meg szüléseim történetét, hátha abból meríthet erőt bizonytalanságában. Többször találkoztunk, lassan számára is kirajzolódott szorongásának legfőbb oka. Az egyik alkalommal kijelentette:

Már nem félek. Megbocsájtottam mindent és elfogadtam a helyzetem. Megértettem, hogy miért történt velem mindaz a múltban. Már készen állok, hogy csodás anya legyek!”

Később, amikor a Baba születése után meglátogattam, egy kedves, idős Hölgy nyitott ajtót. Nyugalom és béke volt a kis családi fészekben. A fiatal anyuka bemutatta édesanyját:

„Ági, hadd mutassam be édesanyámat, akit kislány korom óta nem láttam, akiről olyan sokat beszélgettünk. A csoda és a bizonyíték arra, hogy meggyógyult a lelkem az, hogy megérezte kisbabám lesz, megkeresett és most szeretetben és nyugalomban vagyunk végre együtt! Nélküled ez nem sikerült volna, boldog vagyok! Köszönöm!”

Pár hónapja egy ismerőse ajánlására megkeresett egy idősebb férfi. Rémálmok gyötörték és nem tudta kipihenni magát hónapok óta. Több testi panasza az utóbbi időben már-már elviselhetetlenné vált. Pár alkalommal beszélgettünk, kérdéseimre őszintén és hosszan válaszolt. Rég elfeledett emlékek, sérülések bukkantak fel. Testi tünetei és alvászavara minden beszélgetés után enyhültek, lelkileg stabilabbnak és könnyebbnek érezte magát. Az utolsó beszélgetésünk így zárult:

„Kedves Ági, nagyon örülök, hogy megismertem. Úgy érzem új irányt vett az életem mióta találkoztunk. Rájöttem, hogy segítséggel és őszinte megnyílással megoldás érkezik a problémáimra. Az Ön segítségével közelebb kerültem magamhoz és egészségesebb lettem. Hálásan köszönöm.

A változás a felismeréssel kezdődik.
Egy csodás fiatal lány kérte a segítségemet, mert ráébredt egy reggel, hogy változtatnia kell az életén. Szorongásai okát és testi tüneteit kívánta megérteni és végre elbúcsúzni tőlük. Több alkalommal beszélgettünk. Utolsó találkozásunkkor megköszönte segítségemet és ezekkel a szavakkal búcsúzott el:

„A legnagyobb változást az jelentette, hogy megláttattad velem: nem megváltoznom kell, hanem megértenem és végre elfogadnom saját magam. A többi szinte magától alakult. A körülmények formáltak, végre én formálom a körülményeimet. Köszönöm szépen.”

Hálás vagyok, hogy segíthettem!