Szülésfelkészítés dúlai szemlélettel

A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő, egy pár életében. Rengeteg kérdés merül fel a leendő szülőkben a baba érkezésével, a testi-lelki változásokkal és a jövővel kapcsolatban. Ezeket a kérdéseket járjuk körül. A kínált témakörök közül választhattok, saját tempótokban haladunk. A találkozások számát Ti határozzátok meg. Kívánságotok szerint a várandósság ideje alatt, a vajúdás és szülés alatt, és akár a gyermekágy első szakaszában is szívesen kísérlek, támogatlak Benneteket. Az első beszélgetés alkalmával megállapodás formájában rögzítjük a feltételeket.

Ajánlott témák
A várandósságról. Testi-lelki átalakulás. A várandósság szakaszai. A várandósság és a szülés testi lelki folyamatai és azok összefüggései. A változások okai – hogyan kezelhetjük ezeket. Mit várok a Nagy Naptól? Szülési terv. Kórház és orvos választás. Kell-e szülésznőt választani. Mire számíthatunk – avagy nézzünk szembe a tényekkel és lehetőségekkel. Miben van szükségem segítségre? Miben segíthet a Dúla? Mikor induljunk a kórházba? Támogatás igénye és lehetőségei a várandósság alatt, a vajúdás és szülés során.
Hogyan indul, zajlik a szülés általában – vajon hogy lesz Nálunk most? Mire számíthatok a kórházban, a szülőszobán? Gyakorlati tanácsok a készülődéshez. Ki és hogyan segíthet az Apának a várandósság alatt és a szülőszobán? A szülés intimitása. A “várva várt” pillanat megélésének sokszínűsége, avagy “mit kéne éreznem?”
A család megszületése. Változások a párkapcsolatban. Az Apa segítő szerepe. A testvér-ek “helye” az első időszakban.
Az első napok otthon a babával. Fürdetés, pólyázás, pelenkázás. Éjszakázás. Hányadik baba? Első napok nehézségei. Napirend, avagy “Kell-e rendszer vagy a Baba igénye szerint történjen minden?”

Egyéni konzultáció időtartama alkalmanként 90-120 perc,

Díja: 20.000 Ft