Kinesio tape kezelés

Milyen problémákra kínál megoldást a kinesio tape?

A kinesio tape egy speciális tapasz, amely nem tartalmaz hatóanyagot, így használata várandósoknak is ajánlott. A szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát segíti elő, erősíti fel. Célirányos, gyorsan érezhető a hatása.

Várandósoknak

súlygyarapodás miatt kialakuló ízületi instabilitás, különös tekintettel a deréktájra

megnövekedett pocak alátámasztása

hasizmok kettéválásának megelőzése, kezelése

ödémák kezelése, megelőzése

izomlazítás a különösen terhelt területeken

Szülés után

bőr regenerációja, terhességi csíkok halványítása

ízületek, izmok megerősítése

helyes testtartás segítése

szétvált hasizom korrekciója

emlőgyulladás esetén

menstruációs tünetek enyhítésére

Kezelés menete

A kifejezetten erre a terápiára kiképzett szakember (és csak is ő!) néhány vizsgálat elvégzését és a panaszok kikérdezését követően a kellő méretű és színű szalagot levágja, majd felragasztja a megfelelő helyre. Amennyiben nem várandósságod alatt jelentkezel nálam, akkor is sokat segíthet a kezelés, derék fájásra, tartás korrigálásra, hiszen a babákat sokat ringatjuk, dajkáljuk, így sajnos a tartásunk igencsak megsínyli az első időszakot. Egyenes hasizom szétválása esetén a megfelelő torna mellett a ragasztással teljesen zárhatjuk az izmot. A kialakult terhességi csíkok, stria, amíg rózsaszín, friss még, nagyon szép eredményt érhetünk el a hetek alatt.
Ezek a szalagok a bőröddel megegyező tulajdonságúak. Bőrbarát, antiallergén, a test hőjére reagáló ragasztóval, pamutból készülnek, ráadásul gyógyszer sincs bennük. Így, a megfelelő technikával, szakember által felhelyezve semmilyen mellékhatásuk nincs. Viszont sokat segíthet neked abban, hogy a mozgás az idő előrehaladtával ne okozzon fájdalmat, ugyanolyan aktívan élhesd meg a mindennapokat, mint a várandósságot megelőzően.
Császármetszések, műtéti sebek, hegek kezelése szintén lehetséges a Cross tape segítségével.

Kezelés díja: 6.000 Ft/alkalom