Babamasszázs és oktatás

A babamasszázst már időszámításunk előtt számos kultúra a mindennapos élet részének tekintette. A természethez közel álló társadalmakban a mai napig is alkalmazzák a masszázst a csecsemők érzékszerveinek ébresztésére. A baba és gyermekmasszázs őshazája India, ahol a babamasszázs tudománya anyáról lányra száll. A modern nyugati társadalom számára a 20. században vált elérhetővé.

Az általam tanított baba es gyermek masszázs technikát Vimala McClure fejlesztette ki. Ötvözte az ősi indiai masszázs, a svéd masszázs, reflexologia és a finom simogató, lágy masszázs technika elemeit.

A váltakozó erősségű nyomás a nyirokkeringés gyorsulásához vezet, így csökkenti a sejtek közötti folyadék mennyiségét, a pangásos vizenyő (ödéma) könnyebben felszívódik.

A jobb vérellátás miatt a fájdalomérzés csökken.

A bőr táplálkozása javul, az esetleges hegek fellazulnak.

Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak, javul a bőr rugalmassága.

Hozzájárul a lelki kötődés korai kialakulásához. Kimutatták, hogy azok a babák, akik gyakori testi érintésben, finom simogatásban, babusgatásban részesülnek, gyorsabban és intenzívebben fejlődnek mind testileg, mind szellemileg.

A masszázs technikát újszülött kortól 7 éves korig ajánljuk.

Lehetőség van egyéni oktatásra, ebben az esetben házhoz megyek, akár több alkalommal is. Így mielőbb megtanulhatják a szülők ezt a csodát, s akár már újszülött kortól élvezhetik a masszázs közös, örömöt adó pillanatait.

A foglalkozások kb. 30-40 percesek, mialatt a szülők elsajátíthatják a babamasszázs elméletét, gyakorlatát és megtanulják a fogásokat. Utána beszélgetünk, amíg a babák bírják. 🙂

A baba és gyermek masszázs mindkét fél számára csodálatos élmény!

Babamasszázs kezelés időtartama : kb. 30 perc, Díja: 6.000 Ft
Babamasszázs oktatási foglalkozás időtartama kb. 60 perc, Díja 12.000 Ft

A díjak tartalmazzák a kiszállást.